TJÄNSTER

Photo by Zahlo Photography

horsemanship kurs

Photo by Zahlo Photography

Kurser

Är ni intresserade av att djupdyka i ett specifikt ämne och få massor av ny inspiration och kunskap?  Då passar en kurs perfekt! Se förslag på ämnen i rutan nedan, egna önskemål är självklart välkommna.


Kurserna är antingen 1-dags kurser eller 2-dagars kurser. Oavsett antal dagar så är den totala undervisningstiden 6 timmar. Undervisning med hästar varvas med teori och förberedningsövningar utan hästar (simulationer). Önskar ni ett lite lugnare tempo så är det en fördel att dela upp undervisningen på två dagar. Det går bra att delta med eller utan häst. Oavsett var kursen hålls så är max antal deltagare med häst är 4 stycken och fotfolk 8 stycken. 


På min hemmaplan:

1-dags kurs/workshop (6 h): 700 kr/person m. häst, 80 kr/person utan häst

2-dagars kurs/workshop: 900 kr/person m. häst, 100 kr/person utan häst


er hemmaplan:

Här sköter personen som anordnar kursen marknadsföring samt anmälningar och bestämmer själv vad varje deltagare ska betala samt ansvarar för att den totala kursavgiften betalas till mig.  Arrangören får som förmån rabatt på sin plats om antalet deltagare med häst är 4 stycken (inkl. arrangör). 

1-dags kurs/workshop: 3200 kr totalt + körersättning. Gäller för max 4 deltagare med häst + max 8 deltagare utan häst.

Prisexempel: 3 deltagare med häst betalar 750 kr/st, arrangör betalar 450 kr och 5 deltagare utan häst betalar 100 kr/st, till detta tillkommer även körersättningen som med fördel delas upp. 

2-dagars kurs/workshop: 3500 kr totalt + körersättning. Gäller för max 4 deltagare med häst + max 8 deltagare utan häst

Lektioner, Kurser & Föreläsningar

Lektioner

Vill du få individuell hjälp på din hemmaplan eller komma till min gård med din häst? Jag håller lektioner med 1-4 elever åt gången. Lektionerna är minst 1 timme långa och följer prislistan nedan. 


Privatlektion, på din hemmaplan:

Enstaka: 450 kr/h

5 lektioner: 2000 kr (400 kr/h)

10 lektioner 3800 kr (380 kr/h)


Privatlektion, på min hemmaplan:

Enstaka: 400 kr/h

5 lektioner: 1875 kr (375 kr/h)

10 lektioner 3500 kr (350 kr/h)


Semi-privatlektion (2 deltagare):

300 kr/person och timme (hos er)

250 kr/person och timme (hos mig)


Grupplektion (3-4 deltagare)

250 kr/person och timme (hos er)

200 kr/person och timme (hos mig)


Vid lektion på er hemmaplan tillkommer en körersättning på 25 kr/mil tur och retur. Jag utgår från gården utanför Hästveda. 

Föreläsningar & clinics

För er som önskar ett event där fler personer kan delta så föreslår jag en hästlös föreläsning inom ett specifikt ämne som tex. säker hästhantering. Det går även att boka mig för att komma och hålla clinic på er ridklubb eller i ert stall. Då tar jag med en av mina hästar alternativt lånar en av era. 

Jag är villig att dra ner på priserna när det kommer till clinics och föreläsningar på ridklubbar under min lågsäsong (vinterhalvåret). Hör gärna av er så kan vi diskutera fram ett passande alternativ.

Förslag på ämne till kurs:

Startskottet för din Natural Horsemanship resa

Här går vi igenom grunderna i NH som exempelvis De sju lekarna och diskuterar förhållandet rovdjur - bytesdjur.

Ridning med hästpsykologi

Denna kurs hjälper dig att ta med hästpsykologin upp i sadeln, något som kan vara en utmaning till en början. 

Följsamhet i ridningen

Här lär du dig att vara den ultimata, följsamma ryttaren som din häst drömmer om och att kommunicera på ett effektivt sätt.

Mot nya höjder

Vill du lära dig att hoppträna på ett sätt som gör att din häst tycker det är minst lika kul och dessutom lära dig mer om motivation? 

Älska transporten

Drömmer du om en häst som praktiskt taget lastar sig själv? Här lägger vi fullt fokus på lastningen och allt som hör därtill

Inridning & Problemlösning

Jag har stor erfarenhet av att utbilda hästar och träna "problemhästar". De senaste åren har jag varit med och ridit in ett tjugotal hästar och utbildat det dubbla. Oavsett om det rör sig om hjälp med inriding, vänja hästen vid sadel + bett eller om din häst rentav har ett problem som du vill råda bot på (lastning, framåtbjudning, rädsla, stå stilla vid uppstittning eller något annat) så finns jag här. 


Jag tar emot hästar för träning på min gård förutsatt att hästen kan gå i stor hage med lösdrift, alternativt att den kan stå på box nattetid med sällskap av en av mina hästar. Ägaren är välkommen att följa utbildningen. Vill du hellre ha kvar din häst där du bor så kan jag komma ut och träna den där istället. 


Priserna går att anpassa beroende på hur mycket tid du vill att jag ska spendera med din häst per vecka men här är ett exempel:


Häst i träning hemma hos mig:

3000 kr/vecka, då ingår grovfoder, mockning och inhysning. Hästen tränas ca. 6 timmar/vecka. Jag ser helst att hästen stannar minst 2 veckor, gärna längre, hos mig då det oftast tar lite tid för den att vänja sig. Om hästen stannar mer än en månad är priset istället 2500 kr/vecka för samtliga veckor och då ingår även en timmes privatlektion varje månad för dig tillsammans med din häst. 


Häst i träning på bortaplan:

4000 kr/vecka, då tränar jag hästen ca. 6 h/vecka. Det tillkommer även körersättning på 25 kr/mil.


hästtränare

Distansundervisning

natural horsemanship sverige

Photo by Zahlo Photography

Vill du kunna få tips och coaching på ett mer flexibelt sätt när du befinner dig var som helst? Jag erbjuder distansundervisning i form av videocoaching, telefoncoaching och mejlcoaching. Allt du behöver är en dator eller telefon. Jag hjälper dig gärna med problemlösning, inspiration på nya övningar och ger stöttning i din och din hästs utveckling mot ett blomstrande partnerskap.


Priser:

Videocoaching: 350 kr/h

Paketpris, 10 h videocoaching: 3000 kr

Telefon- och mejlcoaching: 200 kr/30 min


Priserna är inkl. moms och endast riktlinjer till hur det skulle kunna se ut. Var vänlig och kontakta mig för mer information så kan vi diskutera fram något som är passande för just er. Jag är även ansluten till tjänsten Ridesum som är ett verktyg vid videocoaching. 


Ridskola och samarbete med företag

Har du ingen egen häst men är intresserad av att lära dig mer om Natural Horsemanship och träna för mig iallafall? Jag har ett samarbete med Sparrarps Islandshästar utanför Hästveda, Hässleholm. Varje vecka håller jag lektioner med inriktning på Natural Horsemanship på deras ridskola. Mer info om Sparrarps islandshästar hittar du här:

https://www.sparrarpislandshastar.com/


Driver du ett hästföretag och skulle vilja anlita mina tjänster regelbundet så tveka inte att kontakta mig. Har du exempelvis uppfödning av hästar och skulle vilja att de fick en naturlig start i livet? I mån av tid hjälper jag er gärna! Jag skräddarsyr ett erbjudande som skulle passa oss båda. 

nh tränare